همزمان با استقلال و منفک شدن گروه چشم از مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی در سال تحصیلی 1364-1363 این گروه (گروه چشم) در محل فعلی بیمارستان نیکوکاری که سابقا بیمارستان و زایشگاه خیریه نیکوکاری نامیده میشد مستقر گردید و به مرکز آموزشی و درمانی چشم نیکوکاری تغییر نام یافت.
پس از استقرار گروه چشم در این مرکز کتابخانه آن نیز آغاز به کار نموده و از آن به بعد هر ساله در زمان نمایشگاه بین المللی کتاب (تقریبا اوایل اردیبهشت هر سال) جدیدترین کتابهای موضوعی چشم خریداری میگردد.
هم اکنون این کتابخانه دارای 789 عنوان کتاب لاتین و339 عنوان کتاب فارسی و نیز 1119 نسخه کتاب لاتین و 451 نسخه کتاب فارسی میباشد.
کتابخانه بیمارستان در زمینه تخصصی چشم بوده و مجموعهای غنی و گسترده از منابع گوناگون در زمینههای مختلف چشم پزشکی را در برگرفته است.
مجموعه کتابخانه شامل کتاب های لاتین، فارسی، نشریات لاتین و فارسی، پایاننامه، منابع و مراجع الکترونیکی، اسلاید و... است، این مجموعه بصورت باز اداره می شود.
تعداد صندلی های سالن مطالعه 19 عدد بوده و ابزارهای اطلاع رسانی از طریق بروشور، تابلو اعلانات، شبکه های اجتماعی و... می باشد.
کلیه اعضای محترم هیات علمی گروه چشم پزشکی، دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و کارکنان بیمارستان از اعضاء کتابخانه میباشند و براحتی می
توانند نیازهای علمی خود را از این طریق مرتفع نمایند.
کتابخانه شامل 6 دستگاه کامپیوتر می باشد که در دسترس کاربران مرکز است و نرمافزاری که در کتابخانه مورد استفاده کاربران قرار می گیرد تحت عنوان
azarsam میباشد.
کتابخانه بیمارستان نیکوکاری دارای خط اینترنت بوده و مراجعین میتوانند نیازهای علمی خود را از طریق اینترنت برآورده کنند.
همچنین جدید ترین یافته های علمی در زمینه چشم که معمولا در مجلات به چاپ میرسند از طریق پایگاه
e-jornal کتابخانه مرکزی در دسترس کاربران قرار میگیرد.
کل فضای کتابخانه (مخزن، سالن مطالعه و...) 103.144 مترمربع میباشد.
کتابخانه روزانه از ساعت 15-7.5 به ارائه خدمات به کاربران اعم از اساتید، کارکنان مرکز، دانشجویان پزشکان عمومی، دانشجویان تخصصی و فوق تخصصی چشم ارائه خدمات مینماید.